Prolaps pochvy

Po hysterektomii mě byl asi špatně zavěšena pochva. Mám proplas pochvy a vykukuje mě a obtěžuje mě to. Na reoperaci asi nebudu moci kvůli plicní embolii kterou jsem po této operaci dostala. Nyní jsem se dočetla, že existují pesary. Bylo by to pro mě možné a kde by mě to nasadily. Věřte mě ale znepříjemňuje mi to život. Přeji pěkný den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, navštivte gynekologa, pravděpodobně zindikuje operační řešení. Pesar se dává na sestupující dělohu. Nepíšete, jaký typ operace Vám byl proveden a z jakého důvodu., sestup poševního pahýlu se může stát, hlavně pokud žena nosí těžší věci, některé ženy mají slabší tkáně atd. Po hytserektomii je nutné dodržet přísný klid minimálně 6-8 týdnů.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Svědění není jen prázdninová záležitost
Články: Svědění není jen prázdninová záležitost
Znáte ten pocit, když vás...
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
Jak zhubnout (3. díl)
Články: Jak zhubnout (3. díl)
Aby člověk zhubnul, je...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: