Prosím o radu

Dobrý den, Již určitou dobu mě trápí jisté zdravotní obtíže a momentálně nevím, kam se obrátit. Abych svůj stav přiblížila, v současnosti trpím vysokou nevolností po jakémkoliv jídle, čím více jídla, tím silnější nevolnost - prozatím bez zvracení. Současně pociťuji bolesti kloubů, především lokty, ramena a kolena, obrovskou únavu svalů po celém těle i bezprostředně po odpočinku/spánku, bolesti očí - při pohledu nahoru a do stran, poměrně často mírně zvýšená tělesná teplota - kolem 37,3 stupně (můj normální stav kolem 36,6 stupně), hodně tuhá stolice, nadýmání, velmi časté říhání, občasné bolesti žaludku, v posledních cca dvou měsících se mi objevuje akné i na místech, kde sem jím nikdy netrpěla - především oblast krku a šíje, nárust akné v obličeji je asi o 50% vyšší a s mnohem horším průběhem hojení, občasná silná bolest na hrudi prostupující od předu, kde je nejsilnější, až na záda ve stejných místech, velmi časté pocity na omdlení, na zvracení, celková únava, nesoustředěnost, výpadky krátkodobé paměti, občasný pocit žízně a sucha v ústech i po větším příjmu tekutin, "píchání" a brnění v oblasti hlavy na různých místech (za očima, v levé části uvnitř lebky, v pravé části, v temeni , v týlu..) cca před měsícem se přidala bolest v oblasti vnitřku pravého ucha - nyní již jen slabá.. Obtíže, mimo těch, které se jsem uvedla s přibližným časovým rozmezím, se mi objevují již cca třetím až čtvrtým(?) rokem, a to střídavě s normálním stavem na můj vkus velmi často. - "velmi často" je pro představu asi tak v šesti až osmi dnech z deseti.. Obrovský problém mám s větší (vlastně i s nižší) fyzickou zátěží. Jsem abstinujcí kuřák - dva měsíce, před tím jsem vykouřila od 20ti do 30ti těžkých cigaret za den, v minulosti jsem podstoupila různá vyšetření krve, testy na Diabetes, nikdy jsem netrpěla na běžná onemocnění typu chřipky a angíny - což se u chřipky v poslední době také změnilo, pravidelně užívám pouze hormonální antikoncepci - cca kolem tří let, nejprve Mercilon , nyní Pramino. Chápu že projevů je hodně, ale prozatím mi nikdo nedal žádnou odpověď. Mám pocit, že můj lékař mě má za hypochondra :). Předem bych chtěla i Vám zodpovědět jeho dvě nejčastější otázky, a to, že těhotná nejsem a po psychické stránce, si myslím, také nemám problém. Prosím o Váš názor a případnou radu. S díky Lucie

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Myslím,že nikdo nezlehčuje Váš stav,jen je těch obtíží hodně a jsou tak trochu neutříděné..U člověka většinou "vše nějak souvisí se vším",takže oslabení organismu v jedné oblasti velmi často vede následně k projevům selhání obranyschopnosti i na úrovni jiného tělesného systému-to je např.Vaše zhoršení akné jako důsledek oslabení imunity na kožním povrchu.To,že Vaše ztráta tělesného komfortu musí mít odezvu i v jistém "rozladění"psychické stability je více než pravděpodobné a logické..Myslím,že bez spolupráce s praktickým lékařem,který Vám zajistí základní vyšetření a pomůže v koordinaci další spolupráce s odbornými ambulancemi,se bude Vaše trápení zbytečně prodlužovat-proto se nezdržujte úvahami,zda Vás někdo bude hodnotit tak či onak..Lékaři mají stejný cíl jako jejich pacienti-zlepšení stavu,v ideálním případě vyléčení.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x