Průjem po dobrání amoksiklav 1g

Dobrý den, už je to týden, co jsem dobrala poslední tabletku antibiotik na zánět moč.cest, které mám dost čato a stále mám průjem. Sním jakékoliv jídlo a do hodiny musím ,,běžet,, na záchod, takže průjem je celkem častý. Křeče nemám, jen mám pocit slabosti. Praktická lékařka mi na to odpověděla, že mám užívat laktobacily a vše se upraví. Jenže já je beru od prvního dne užívání antibiotik. Naštěstí jsem doma na mateřské, v práci si to neumím představit. Prosím o radu, jestli stačí dál užívat laktobacily nebo mám poprosit lékařku o další vyšetření? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Jde o postantibiotický průjem, v těžším případě až o klostridiovou infekci (tj. zánět střeva způsobený přemnožením bakterie Clostridium difficile). Jde o celkem běžnou komplikaci užívání antibiotik, Amoksiklav není výjimkou. Je nutný vydatný přísun tekutin, minerálky, vhodná jsou probiotika, např. Hylak forte asi v dvojnásobném dávkování, než je uvedeno v příbalovém letáku, zároveň dieta při průjmu. Pokud se Váš stav nezlepší, doporučuji vyšetření na infekčním oddělení - v Olomouckém kraji je toto pracoviště v Prostějově.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x