Psychiatrie

Dobry den, vcera jsem poslala nasldujici dotaz do poradny - "Chtela bych se zeptat ohledne meho stavu, omlouvam se za pripadne chyby, jsem cizinka. Na konci brezna jsem prodelala chripku s horeckami, zvracenim, kaslem, rymou. Hned jak prestala horecka zacala jsem se citit divne, prvni 10 dni byl pocit ze jsem "ve snu", vsechno se zdalo nerealni, cizi, tak trochu "vzdalene" . Pak byl pocit tezke, ztlacene hlavy, unava, ospalost. Na konci cervna ale muj stav zhorsil, zacal vnitrni tres, pocit velkeho strachu, nespavost, bolest na prsou, mravenceni a paleni v dlanich, neschopnost se soustredit, navstivila jsem psychiatra, ktery predepsal Antidepresiva Trittico na noc, Citalopram teva rano. Ted zustava mirna bolest na prsou, pocit strachu dopoledne a pocit tezke, stlacene hlavy, unava. Chtela bych se zeptat zda chripka mohla vyvolat tyto psychicke potize? zda nasazena medikace je spravna? a co jeste bych mohla udelat aby muj stav zlepsil? dekuji " Chtela bych doplnit ze jsem absolvovala vysetreni - krevni obraz je v norme, EKG je v norme, RTG je v norme, hormony stitny zlazy jsou v norme, borelioza je negativni. Problemy ve vztazich, rodine nemam, jsem na materske dovolene. Chtela bych poprosit o odpoved psychiatra, dekuji , Maria Budanova

Odpověď odborníka:

Dobrý den, virové onemocnění může být někdy spouštěč deprese, někdy se jedná o tzv pseudoneurastenické příznakyU jako je únava, derealizace, zdravého člověka bych antidepresiva nenasazoval hned, ale třeba bych ještě vyčkal, počkal bych zda to neodezní po dobrém. V přípADĚ ŽE PSYCHIATR JIŽ ZDIAGNOSTIKOVAT DEPRESI NÁSLEDUJÍÍ cí medikace je správná, jedná se o antidepresiva skupiny SSRI a Tarzodon čili o léky první volby ZA 6 - 8 týdnů by se od začátku terapie měl zhodnotit klinický efekt a a event. pokračovat v další terapii event. léky vyměnit za jiné. Více takto na dálku asi nelze říci. Hezký den dr Sekot

MUDr. Miroslav Sekot
MUDr. Miroslav Sekot

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Hélio - centrum pro duševní zdraví

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: