Rada

Gargulák, doplňuji dotaz ma manželčinu štítnou žlázu. Diagnóza zní:3títnice v obvyklé lokalizaci, parenchym normoechogenní, pravidelné echostruktury, z ložiskových změn oboustranně cyklická degenerace-anechogenní ostře ehr uzly s tkáňovým čepem-vpravo 3xvel 9x7x12mm vlevo cystoid 8x6x6mm a na přechodu LL a ismu 6x3mm velikost PL mm 20x24x41 (objem 1,0ml) LL mm 13x20x27 ( objem 3,9ml) v okolí štítnice nedetekuji zvětšenou LU ani struktury odpovídaící adetomu paratyreoidey res: struma multinodosa v.s. cystická degenerace štítnice bez typických známek DLT lab. TSH 1 ml4 mIU/I ft4 15,0 pmol/I dnes spolnujeme TPO a Tg Ab při negativitě lze buď pokus o supresi ( jODTHYROX) nebo def řešení - TTE L. utr ( pac udává citlivost až bolestivost při polykání)

Odpověď odborníka:

Dobrý den, V.! Jasně, z podrobné diagnozy vyplývá logický závěr lékaře. Konstatuje, že je zde možnsot pokusit se stav upravit lékem Jodthyrox. Pokud to nepovede k úpravě stavu, pak je definitivním řešením operace. Ta by měla pomoci, ale žádná operace není bez rizika a vždy je tu možnost komplikací. Nakolik jsou komplikace pravděpodobné, to záleží i na zdrav. stavu manželky.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: