Radiojod

Dobrr den, jeste nemam vysledky histologie, ve stitne zlaze jsem nemela nejake uzly apod. Pred operaci, ale sestra od me lekarky me vydesila, ze se to nekdy musi dolecit radiojodem. Byva to casty problem? Mam po totalnim odstraneni s.z. Mam male dite, takze predstava izolace kvuli radiojodu nepripada v uvahu. Dekuji moc

Odpověď odborníka:

Dobrý den, léčba radiojódem je indikovaná pouze u pokročilejčích forem zhoubných nádorů nalezených ve štítné žláze na základě histologie. Nepíšete, proč Vám štítnici operovali, tudíž neodhadnu, jaká je šance, že byste něco takového měla podstoupit. Každopádně držím palce.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: