Radiojód a pásový opar

Dobrý den, před měsícem jsem prodělala radioterapii po operaci nádoru štítné žlázy. Mohu být náchylnější k virovým infekcím, jako např. pásový opar ? (neštovice jsem v dětství měla).

Odpověď odborníka:

Dobrý den, po podání radiojódu může teoreticky dojít k poklesu imunity, t.j. ano, můžete být náchylnější k jakýmkoliv infekcím. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Léky na alergie jsou bezpečné i v těhotenství
Články: Léky na alergie jsou bezpečné i v těhotenství
V dnešní době je zhruba 20...
Irigografie
Články: Irigografie
Irigografie (zhotovení...
Anafylaktický šok – první pomoc
Články: Anafylaktický šok – první pomoc
Anafylaktický šok je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: