Rakovina děložního čípku

Dobrý den, ráda bych se informovala o riziku nákazy HPV. Můj přítel se mi svěřil, že měl přede mnou dívku, která onemocněla rakovinou děložního čípku. Zajímalo by mne jaké riziko je, že se nemoc přenesla na přítele a ten ji přenesl na mě. Jsme spolu něco přes rok a žádné popisované příznaky nemám. V poslední době jsem ale více unavená, nervózní, mám zrychlený puls a zvýšenou teplotu vždy v podvečer kolem 37,2. Předem děkuji za odpověď. Hezký den

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud měla rakovinu děložního čípku způsobenou onkogenním HPV, pak je riziko přenosu relativně vysoké. V tomto případě by bylo pro Vás vhodnější se nechat očkovat. Jinak obecně HPV se nakazí až 80% žen, ale většina infekci zdárně překoná bez příznaků. Horší je, pokud je typ HPV onkogenní (způsobuje rakovinu děložního čípku). Teploty nemusí souviset, onemocnění HPV obvykle žádné celkové příznaky nemá.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x