Rakovina prostaty

Jeden ze 6-ti vzorků na biopsyi byl pozitivní. Za 6 týdnů mám jít na radikální odstranění prostaty. Prosím - není zde problém dlouhé prodlevy do operace? - řeší se to vždy hned odstraněním prostaty - o možné radiaci se mnou lékař nemluvil? Děkuji za odpověď. MŽ

Odpověď odborníka:

Domnívám se, že 6 týdnů není tak dlouhá doba. Co se týče radikality zákroku, tak záleží na více faktorech: na histologickém typu nádoru, jeho rozsahu při ultrazvukovém vyšetření, stavu uzlin atd. Chirurgické odstranění má mnohem větší šanci na vyléčení naž prostá radioterapie. Ta vede navíc mnohdy k nevratnému poškození okolních tkání a je určena spíše pro případy, které už pro svůj rozsah operovat nejdou.

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: