Regulon na upravu cyklu po 3. porodu

Dobry den, pani doktorko, je mi 36 let, jsem po 3. porodu - 27/11/2014, kojila jsem castecne do 26/1/2015 (malo mleka, dokrmuji Bebou HA). Asi 5 tydnu po porodu mi byla provedena kyretaz pro akutni krvaceni s velkymi kusy srazenin. Nutno dodat, ze dcera vazila 4kg a merila 53cm. Na UZV mi nasly udajne zbytky placentarni tkane, ktera pry dorostla behem sestinedeli. Po kyretazi delsi dobu spineni, od 21/1 aplikovan oxytocin 5 dni pro nejakou anechogenni tekutinu a rozsireni delohy. Tady jsou nalezy: 6/1/2015 - pacientka prijata pro krvaceni, akutne provedena v celk.narkoze revizni kyretaz v ATB clone (Zinacef), podana transfuze 1x mraz. plasma pro hranicni hodnoty protrombinu. Po zakrorku bez subj. potizi, KP kompenzovana, bricho klidne, nebolestive, vaginalne slabe spineni. KO: leu 4,33, hgb 108 htc 0,338, trc 180, koagulace: protrombin 62, PT ratio 1,23, jinak v norme. 15/1/2015 - nyni nekrvaci, ocistky slabsi, deloha je norm. velikosti, stazena, nebolestiva, okoli 0, hrdlo uzavreno. Deloha vpredu 86x64mm, dutina rozsirena anechogennim obsahem na 12mm, na zadni stene jeste nehomogenni sliznice 9-10mm, residua se nezobrazuji. 22/1/2014 - nalez je prakticky stejny jako 15/1, zevne bpn, hraz zhojena, pochva tc se zlutymi ocistky, hrdlo formovane, pro spicku, deloha ve str. post. kulovita, norm. velka, okoli volne, deloha v RVFL, dutina del. rozsirena na 20mm anechogennim obsahem, na zadni stene sliznice do 8mm, nejevi se jako rezidua, vpravo ov. s folikulem 30x20mm, vhodna uterotonika...U sveho gynekologa 13/2/2015 - od 27/1 krvaceni jako pri menses, dodnes ruzovy fluor. Obj. z hrdla t.c. nihil, deloha ve str. postaveni, neco malo zvets., okoli 0. Sono vag. sondou: v dutine delozni hyperechogenni endometrium ? o sile 12mm, vpravo ovarium s dom. folikule o celk. rozmeru 41x33mm, leve ovarium bpn, vol. tek. v CD neni. Posledni kontrola byla ted 16/3/2014 (mesicky od 4/3) - to mi pani doktorka rekla, ze endometrium uz odeslo, ze je to ciste, ale v nekterych zahybech delohy jakoby svetla mista, coz pry muze byt vazivo. Na pravem vajecniku dva zrale folikuly, levy vajecnik neaktivni. Pry mam anovulacni cykly. Dva dny pri MS mivam opravdu strasne silne krvaceni, proto mi i kvuli anovulaci predepsala HA Regulon, aby se mi srovnal cyklus po porodu. Leky mam zacit brat 5. den cyklu. Myslite, ze je v mem pripade nasazeni trimesicni HA na miste? Nemam zkusit treba jen prirodni hormony - Gynex neno Sarapis? Leky uz mam doma, ale radeji se ptam.. Nikdy v zivote jsem HA nebrala, jsem odpurce, proto se Vas ptam. Moc Vam dekuji za odpoved! Misa

Odpověď odborníka:

Dobrý den, léky Vás nikdo nebude nutit brát, pokud je brát nechcete, nemusíte. jen počítejkte s nepravidelností cyklu, možná menses jen tak nedostanete. HAK Vám nastimuluje sliznice,kterou pak odkrvácíte a cyklus může naskočit. Finální rozhodnutí je jen na Vás:) přírodní reparáty jsou vhodné spíše pro potíže v menospauze.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: