Piskovani zubu v tehotenstvi

Dobry den, rada bych znala vas nazor. Na zacatku tehotenstvi jsem byla na dentální hygieně, kde me pani, i pres informaci, ze jsem nejspis v 8tt tehotenstvi, provedla piskovani zubu. Na dentální hygienu jsem chodila pravidelne, takze dentistka vedela, ze mam velmi citlivé zuby a piskovani mi mohla provést až poté, co mi pani dr. dala lokální anestézii, protoze bez ni bych to nezvládla. Piskovani bylo pro me velmi bolestivé. Po piskovani jsem zuby mela opet velmi citlivé. Po narozeni syna, jsem se objednala na preventivní prohlidku a myslela jsem, ze omdlim, kdyz mi pani zubarka sdělila, ze mam nejmin 7 kazu :( Prosim, bylo piskovani nezbytné a bylo vhodne pro moje citlivé zuby a to v tehotenstvi? :( Dekuji za odpoved, Jana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pískování se může provádět i v těhotenství. A pískování určitě nebylo příčinou kazů. A zda bylo pískování nezbytné? Nebylo. Zuby se dají vyčistit i bez něj.

MUDr. Radoslav Lacina
MUDr. Radoslav Lacina

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Centrum dentální péče

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: