Revmatoirdni artritida a tehotenstvi

DOBRY DEN, chtela jsem se zeptat, 7mesicu mam cilene vysazenou lecbu revmatoidni artritidy (Medrol,Sulfasalzin)(Je mi 28let, bez ditete) a nyni jsme se chteli a mohli zacit pokouset o dite,ale mam znovu zplanuti artritidy- (pridavam to na ucet pylove alergii,teple pocasi, lehke nachlazeni).Ale dle domluvy s revmatologem vzhledem -ze chci dite, zustavame u domluvy setriciho rezimu-nemocenska, obklady, masti aj.alternativy, eventuelne ibuprofenu,ale lecbu nebudeme nasazovat vzhledem k planovanemu tehotenstvi. Uz mesic jsem na nemocenske a stav je stejny, kdyz se mi artritida rozjede je tezke ji zklidnit.(otekle kotniky,kolena,zapesti. Tuhe zapesti po cely den, bolesti-stav stejny mesic bez zhorseni ci zlepseni) Mam dotaz, je vhodne pocinat dite, kdyz je imunita opet rozladena a rev.artritia cinna? ( i kdyz ta je rozladena samotnou artritidou tak ci tak) Muze byt dite zdrave i pres staly zanet v kloubech. tzn-tele? I presto, ze se na artritidu tehot.doporucuje, mam strach zda v takove slabe imunite muze vubec vyrustat zdr.plod? Jasne by bylo pockat az se celkova alergie.pylova i artritida ZKLIDNI,ale to bych se asi nedockala, jelikoz to jsou to stale opakujici stavy kdy jsem bez potizi a pak zase nanovo.dokola, po 3letech jsem zvladla stav upravit a vysadit lecbu, tech 7mesicu po vysazeni byly vyborne.Coz byl maly zazrak.Proto nechci znovu zacinat lecbu, protoze stejne je artritida nevyzpytatelna. Budu Vam moc vdecna za odpoved. Dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Zuzano! Vaše imunita není slabá, ale silná, navíc namířená proti Vám. Doporučuji těhotenství. Současně silně doporučuji Vaši léčbu u holistického lékaře (lékař celostní medicíny), který bude pracovat s Vaším životním stylem a přístupem k životu. Doporučuji Vám také zavést do stravy maximum omega3 mastných kyselin, které působí přirozeně protizánětlivě, navíc si z nich dítě bude moci snadno tvořit důležité lipidy pro svůj mozek. (ryby, rybí tuk, ořechy). Doporučil bych užívat alespoň lžíci rybího tuku každý den, kdy nejíte rybu. Vhodná by byla psychoterapie.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: