Rh faktor

Dobrý den, měla bych dotaz. Pokud mají rodiče úplně stejnou krevní skupinu i Rh faktor ( konkrétně A+), má to nějaký vliv na vývoj plodu, nebo může mít dítě později nějaké zdravotní problémy? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je mnoho faktorů, které mohou ovlivnit vývoj plodu. Proto shoda krevní skupiny a Rh faktoru u rodičů nemůže 100% zaručit jeho zdravý vývoj. Není však u vás riziko vzniku Rh (D) izoimunizace, která by mohla vyústit až v těžkou hemolytickou anemii u plodu či novorozence.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: