Rivotril

Dobry den, chtela bych se zeptat, jak se pozna zavislost na Rivotrilu? Dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, rivotril je dobrý lék na úzkosti, ale při dlouhodobém užívání ve větších dávkách se může stát drogou pro klienta. Závislost se projeví zvyšováním dávek léku po dlouhé době nekolika měsíců až let. Jeho účinek je nedostatečný a proto klient navyšuje dávky bez vědomí lékaře. Pokud se však lék najednou vysadí, můžou se zhoršit příznaky pro které byl nasazen. Určitě se poraďte se svým psychiatrem, abyste mohla dávky postupně a velmi pomalu vysazovat. Pro každou drogu čili závislost na určité dávce je touha po dávce a nepříjmené abstinenční prožívání při nedostatku látky najednou. Váš psychiatr Vám určitě pomůže při překonávání nejhorší doby, což je na začátku abstinence. Děkuji za Váš dotaz a přeji hezký den.

MUDr. Šárka Kolacíová
MUDr. Šárka Kolacíová

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: TH Klinika, Clinterap

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: