Riziko nákazy na veřejném wc ?

Dobrý den, paní doktorko, chtěla jsem prosím poradit s věcí, která je možná hloupá, ale trápí mě. Chtěla jsem se prosím zeptat, jaké je riziko nákazy nějakou chorobou (pohlavní apod.) v případě, že: potřebovala jsem provést výměnu tampónu při menzes při návštěvě obchodu OBI. Pozdě jsem si uvědomila, že tampon zavádím prstem, kterým jsem předtím otevřela odpadkový koš při vyhazování použitého tamponu....Od té chvíle se bojím, co všechno na tom koši mohlo být a já se tím přes onen prst mohla při menzes nakazit (jelikož předpokládám, že při menstruaci je uvnitř jakási "rána", tudíž otevřený vstup pro infekci.)? Předem děkuji za odpověď. Díky H.L.

Odpověď odborníka:

Domnívám se, že riziko nákazy je minimální až nulové, nemusíte se obávat.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: