Riziko nákazy syfilis,hiv

Dobrý den, před pár dny jsem měla chráněný pohlavní styk, ovšem došlo i k orálnímu sexu. Chtěla bych se zeptat jaké je riziko přenosu Hiv či syfilis orálním sexem, když jsem od muže měla oděrku na vnitřní straně rtu po vášnivém líbání celý večer v klubu. K výronu semene při orálním sexu nedošlo, k preejakulátu mám pocit,že ano (cítila jsem tu zvláštní chuť v puse) vše se odehrávalo ve sprše,tak jsem si pak hned pusu opláchla. Dále bych se chtěla zeptat, zda nemohlo dojít k přenosu těchto pohlavních nemocí při chráněné souloži, když mě předtím muž horlivě dráždil,až mi pochvu poranil (to usuzuji z bolesti "tam dole"). Ještě bych se chtěla zeptat, zda je možné aby po sexu došlo ke krvácení z důvodu malého vzrušení. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

K přenosu pohlavních chorob může dojít i orální cestou, zvláště při oděrce v dutině ústní. Krvácení po pohlavním styku může vzniknout nadměrným mechanickým poraněním sliznice vaginy i děložního čípku jak v důsledku nedostatečného vzrušení, tak příliš "intenzivního" či dlouhého styku.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: