Rizikový styk

Dobry den, mel jsem rizikovy styk koncem listopadu ( ted delany test na hiv ve 12 tydnu a vysel negativni) , takze asi uz muzu vyloucit ne??? Ale od te doby se prave potikam s problemy a citim se jak pri nejake viroze ci nachlazeni ( jak neco mezi chripkou a mononukleozou). Neustalou rymou, kaslem, navali horka a nebo zimou, bolestma v krku ( jak pri angine) a zvetsenyma bolestivima uzlinama a zazivacima obtizema. Tak si myslim jestli jsem nemohl neco chytit nahodou a nebo je to spis schoda nahod a je to zcela neco jineho, ale co zatim netusim a jeste jsem zapomel, ze se mi delaji dost afty a takove fleky na hrane jazyka v puse od te doby. Kam si zajit?? Na infekcni, imunologii, orl, urologii ci gastro??? Poradite???? Jinak dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Definitivní negativní výsledky testů na HIV lze potvrdit až za půl roku po rizikovém styku. Co se týká uvedených obtíží, je pravděpodobné, že jsou způsobeny jinými viry než je HIV, kterých se v současné době vyskytuje celá řada. Pokud obtíže přetrvávají, navštivte prosím praktického lékaře, aby provedl základní krevní testy.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: