Rtg po odstranění štítné žlázy a zhoubného nádoru

Paní doktorko, jsem dva roky po celkovém odstranění štítné žlázy s nálezem papilárního karcinomu. Dnes mi bylo uděláno šest rentgenových snímků krční páteře. Mám velké obavy, aby se mi díky ozáření karcinom nevrátil. Navíc plánujeme druhého mrňouse. Byla bych velmi ráda, kdyby jste se mi k tomu vyjádřila. Děkuji, hezký den přeji, s pozdravem Renata V.

Odpověď odborníka:

RTG krku se nebojte, nejedná se o nijak velkou dávku záření.
Co se týče miminka, pokud máte dobré hladiny hormonů štítné žlázy a papilární karcinom je t.č. v remisi (t.j. je inaktivní), těhotenství by nemělo nic bránit.
Držím palce.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: