Rubeola

Chtěla bych poprosit o radu. Můj manžel dostal zarděnky. Já jsem byla jako dítě očkovaná, ale ho to bohužel ještě minulo. V době jeho nakažení, když jsme ještě nevěděli, že onemocněl, jsme se snažili o miminko. V případě těhotenství může být poškozen plod? A pokud bych těhotná nebyla, za jak dlouho je možné se opět začít snažit? Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Terezo, poškození plodu zarděnkami může nastat pouze v případě, že matka nebyla očkována a nakazí se zarděnkami v průběhu těhotenství. Pokud jste byla skutečně očkována a máte dostatečnou hladinu ochranných protilátek, infekce plodu nehrozí.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: