Samovolný potrat

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda by se mohlo jednat o samovolný potrat, popřípadě co by to mohlo být. Před 8 dny jsem měla chráněný pohlavní styk, ale je možné, že něco uniklo. Antikoncepci neberu. V té době jsem brala prášky Norethisteron, protože jsem chtěla oddálit menstruaci během silvestra. Před 4 dny jsem tyto prášky přestala brát a od včerejška sem měla nateklé břicho a bolení v podbříšku. Dnes jsem menstruaci dostala, chvíli byla silná a když jsem vyndala tampon, tak na něm bylo něco, co vypadalo jako placenta, či co. Bylo to asi 6 cm dlouhé, 1 cm široké a vypadalo to prostě jako tkáň. Určitě to nebyla sražená krev. Od té doby jsem téměř přestala menstruovat, jen lehce špiním a stále mám divný poct v podbříšku. Je možné, že mi toto způsobily ty prášky, nebo sem mohla díky práškům potratit nebo něco úplně jiného? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Jasno by mohl vnést jen histologický rozbor, který již tedy není možný, bylo by vhodné gynekologické vyšetření včetně ultrazvuku, zda je dutina děložní již prázdná, neodkládejte jej. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: