Samovolný potrat

V jeden den jsem dostala virozu a mela pozitivni tehotensky test. Cca za 14 dni mi viroza skoncila a pak prisel samovolny potrat v 5tt. Muze to souviset s tou nemoci ? A jeste jeden dotaz mam, revize nebyla nutna, presto mi lekar nerekl, zdali cekat s dalsim tehotenstvim nebo ne. Snazili jsme se o miminko 2 roky, ted jsme ctvrt roku objednani na inseminaci a tohle vsechno se stalo v prubehu. V te nemocnici to vsechno se mnou zkonzultuji ? Nebo je zbytecne ted tam jezdit? Dekuji?

Odpověď odborníka:

Ano, je možné že virová infekce, zejména pokud byla horečnatá s těžším průběhem, a Váš samovolný potrat spolu souvisejí, také ale se mohlo jednat o jakoukoli jinou příčinu potratu, v této časné fázi těhotenství to není nic vzácného. Pokud nebyla dělaná revize děložní dutiny, šestinedělí by se dodržovat nemuselo a po odmenstruování budete moc pokračovat ve snažení, na klinice pro IVF s Vámi všechno zkonzultují a doporučí nejvhodnější čas provedení výkonu, termín určitě využijte a neodkládejte vyšetření, s pozdravem, Dr. Horáková

MUDr. Veronika Horáková
MUDr. Veronika Horáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Klinika pracovního lékařství a cestovní medicíny FNKV

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: