Sex bez antikoncepce a kondomu, otěhotnění

Mám přítelkyni a chceme zkusit sex ale. Dá se otěhotnět když nebude brát antikoncepci a já nebudu mít kondom?Při vzrušení mi z penisu vytéká taková průzračná lepkavá hmota.. Slyšel jsem že to je myslím KAPKA LÁSKY nebo tak. Dá se z ní otěhotnět? A další otázka je ta že budeme mít spolu sex a až na mě přijde vyvrcholení,když stačím penis vytahnout. Otěhotní přítelkyně nebo ne? Díky

Odpověď odborníka:

Bez hormonální antikoncepce a bez kondomu přítelkyně otěhotnět může, i když se Vám podaří penis vytáhnout z pochvy ještě před vyvrcholením. Protože skutečně ještě před vyvrcholením mohou být spermie v tekutině z penisu ("kapky touhy" nebo kapka lásky, jak píšete). Abyste snížili riziko otěhotnění, použijte raději kondom - je to nejdostupnější a dost spolehlivá ochrana proti početí, spolehlivější než přerušovaný styk, výpočet neplodných dnů či spermicidní krém nebo pesar. Nebo ať přítelkyně zváží užívání hormonální antikoncepce.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: