Silene motanj hlavy, strach ze smrti, stav omdleni

Dobry den,.V poslednim tydnu jsem zacal mit obrovske problemy s motanim hlavy, stavy takove sily kdy se mi tunelove mota hlava z niceho nic.Byl jsem na vysetreni CT kde udajne nic nenasli, ale hlava se stale mota, byl jsem pred cca 5ti lety na vysetreni MR kde take nic nenasli.A zde zacina muj problem.Chtel bych zopakovat vysetreni MR.Bohuzel nedokazu doktorum popsat jak silne toto motani je, je to pocit jako kdyz behem vteriny mate omdlit a uz se neprobudit.Muj dr. A ani na neurologii me nechteji na MR doporucit, ale ja si strasne preju a zadam aby me na nej doporucily i kdyz mi tolilrat rekli ze to je zbytecne.Dnes jsem lezel v posteli a kolem 4 hodiny rani z niceho nic, bylo to jako kdyz mate v sobe aspon 4 promile.Tento stav trval cca 10minut a pak nic,jen silene buseni srdce a velka bolest v hlave a na pateri ve visce plic.Ja uz nvm kde mam hledat pomoc, bojim se ze mam neco z hlavou, mam velky strach ze se neco skryte deje a ja pritom nevim co, podle toho co jsem.se docetl si myslim ze by mohla byt nekde ucpana cevka, vyduť nebo neco podobneho.Prosim o pomoc vas.Je mi 27 Let.A s timto problemem se potykam opravdu velmi dlouho.Nemohu prakticky ani pracovat.Pokud mozno pomozte mi.Dekuji za brzkou odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, závratě mohou mít celou řadu příčin. Pokud jste byl na neurologii a příčinu nenašli, bylo by možné vhodné vyloučit i příčinu ušní, rovněž poruchy vnitřního ucha mohou působit často velmi intenzívní závratě. Domnívám se, že výduti na cévě v mozku, tedy aneurysmatu, se příliš bát nemusíte - neprojevuje se takto, ale náhle vzniklým krvácením, což je život ohrožující, urgentní stav, pokud by závratě byly způsobeny takto, jistě by neustoupily. A MR mozku ani aneurysma, není li obrovské, nevyloučí. Ucpaná céva asi rovněž zdrojem potíží nebude, je li neurologický nález negativní. Z Vašeho popisu by se možná mohlo jednat i o panickou poruchu. Ale bez klinického vyšetření je těžko něco s určitostí napsat. Pokud jste nebyl na ORL, jistě si tam zajděte.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Šest tipů, jak se oblékat, aby citlivá pleť byla spokojená
Otrava hypnotiky
Články: Otrava hypnotiky
Hypnotika jsou léky, které...
Anémie neboli chudokrevnost
Články: Anémie neboli chudokrevnost
V lidském těle dospělého...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Prolaktin jako ochránce i zabiják
Články: Prolaktin jako ochránce i zabiják
Prolaktin je hormon, který...
Vitamín B1
Články: Vitamín B1
Co bychom měli vědět o...
Veřejné toalety – jsou opravdu takovou hrozbou?
Články: Veřejné toalety – jsou opravdu takovou hrozbou?
Někteří lidé se veřejným...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: