Síla menstruace po porodu

Dobrý den paní doktorko,jsem dnes 8 týdnů po porodu. Jelikož nekojím,tak jsem svou první menstruaci dostala 4tý týden po porodu.Síla krvácení byla stejná jako před těhotenstvím.Po kontrole v šestinedělí mi moje paní doktorka řekla,že počkáme do dalsího krvácení a nasadíme antikoncepci Belara.Ve středu 21.12 jsem začala špinit,ale bylo to jen velice slabá světle hnědé špinění,přes noc to ustalo.Druhý den se to opakovalo,jen hnědé,slabé špinění,ale v noci jsem dostala horečku,39 stupnů,bolest celého těla a v krku,prostě angína jako poleno.Třetí den jsem už místo špinění začala krvácet,vzala jsem si proto svou první tabletku antikoncepce,krvácení ovšem bylo tak slabé,že mi stačila jedna vložka.čtvrtý den i dnes už zase jen hnědě špiním.Můj dotaz zní: 1)Jestli to není menstruace,bude vůbec antikoncepce účinkovat ? 2) Může sílu krvácení ovlivnit vysoká horečka,nebo co by to mohlo být ? Beru na angínu i antibiotika Penbene.Těhotenský test jsem si dělala a byl negativní.Prosím poraďte.Předem moc děkuji za odpověď. S pozdravem Veronika

Odpověď odborníka:

Dobrý den, i slabé krvácení přicházející v očekávaném termínu může být menstruací a neznačí problém, pokud jste vyloučila případné těhotenství. Menstruace může být ovlivněna současně probíhajícím horečnatým onemocněním. Neobávala bych se neúčinnosti antikoncepčních tablet.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: