Šilhání při požití alkoholu

Dobrý den, v dětství (cca 7-13 let) jsem nosila brýle na šilhající levé oko. Pak již nebylo třeba je nosit vše se spravilo. Ale nyní v dospělosti pokud i pouze vypiji alkohol stačí pouze 1 malé pivo, 1 připitek, deci vína (jsem skoro abstinent) okmažitě mi začně levé oko šilhat. Nyní jsem dostala brýle na dálku 0,5 diop. na obě oči. Lze pokud budu brýle nosit, abych i při požití malého množství alkhoolu nešilhala?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jelikož neznám velikost úhlu šilhání a typ šilhání, tak se mohu vyjádřit pouze obecně. Trvalé nošení brýlí může být efektivní. Pokud by nedošlo ke zlepšení, tak je možné předepsat prizmatické brýle, u kterých je možné předpokládat daleko vyšší efektivitu.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: OFTEX oční klinika Pardubice a oční centrum Hradec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: