Spontánní ruptura sleziny

Přeji krásný den, mám takový problém. Jsem nemocná již rok a půl. Vše to začalo oteklostí celého těla, kterou doprovázela zmatenost, výpadky paměti, byla jsem slabá, bledá, naprosto bez energie. Má psychika byla bezdůvodně velmi nevyrovnaná. Jednoho dne přišel jakoby kolaps. Měla jsem horečky, zimnice, oteklost byla ještě větší, můj puls byl doopravdy vysoký a tlak spíše nižší. Poté se mi paměť opět zhoršila. Do toho celého se přidaly trávicí potíže, jako byl (a je) hlen ve stolici, zácpa a bolest břicha spíše v levé horní části. O pár dní později jsem zaznamenala bodání pod levým žebrem. Stalo se mi, že jsem nemohla dýchat, cítila tlukot svého srdce a obrovskou bolest. Od té doby doposud přišly horečnaté stavy ještě dvakrát, naposledy byly doprovázeny migrénou, která přešla v tom velkém množství až po týdnu. Trvá to celé již doopravdy dlouho. Před měsícem mě začala bodat celá hruď, při hlubokém dýchání to bylo ještě značně horší. Bolest se odrážela až do zad, ztuhl mi krk a polykání bylo bolestivé. Celkově cítím v levé části svých žeber slabost a citlivost.Také bych asi neměla opomenout obrovskou chuť na sladké. Chci se zeptat, je možné, aby šlo o poranění sleziny a lékaři na to doposud nepřišli ? Byla jsem na mnoha vyšetřeních, na CT a ani rentgen mě zatím nevyslali. Kromě toho jsem prodělala kandidózu a také asi mononukleózu, kterou nikdo neléčil. Tohle je vše, co doposud vyšlo z lékařských odběrů a vyšetření. Po kolonoskopii a gastroskopii jsem prožívala obrovské bolesti, oblast břicha byla skutečně nafouknutá, trvalo několik dní, než tyhle potíže ustály. Pokud byste mi k tomu řekl Váš názor, byla bych Vám moc vděčná. Za vše děkuji, Eva.

Odpověď odborníka:

Poranění sleziny se takto jistě neprojevuje. Pokud vaše potíže jsou nedořešeny přes řadu potíží, bolestí a změn, které máte, je velmi vhodné přijetí na interní lůžkové oddělení k vyšetření stavu, zhodnocení imunity, funkce orgánů které mají vliv na látkovou výměnu. Vyhledejte interní ambulanci a o došetření při hospitalisaci požádejte. Podle všech výsledků potom cílená léčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: