Spontánní potrat

Dobrý den, velmi ráda bych Vás požádala o radu. V 6. týdnu těhotenství jsem spontánně potratila. Moje gynekoložka mi řekla, že mám nechat proběhnout jednu menstruaci a můžeme se zase snažit o mimčo, údajně není potřeba čekat déle. Když se dívám na internetu, někteří dr. radí počkat 3 až 6 měsíců. Své dr. důvěřuji, ale mám obavy, aby opět nenásledoval potrat. Přesně měsíc po potratu jsem dostala menstruaci. Když ji srovnám s ostatními MS, je hodně silná a s mnohými krevními sraženinami. Ráda bych se zeptala, co to znamená. Zda je tělo již připravená na těhotenství nebo se teprve čistí po proběhlém potratu. Moc Vám děkuji za Váš názor. S pozdravem Lenka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, samozřejmě se můžete pokusit o těhotenství nyní po proběhlé menstruaci. Brzké otěhotnění po časném samovolném potratu neznamená, že by těhotenství opět muselo skončit nezdarem. Můžete si v lékárně zakoupit vitamíny pro budoucí maminky, pro to, abyste své tělo na budoucí těhotenství připravila co nejlépe.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: