Srůsty

Dobrý den, před šesti lety jsem navštívila chirurgii, protože mě bolelo v pravé části podbříšku. Tehdy mi udělali rektoskopii, ierriografii (vše v pořádku) a nakonec sono střev, kde mi našli adheze appendixu ke kličce TI, bez známek zánětu. Protože jsem otěhotněla a následně za dva roky znovu, tak jsem to neměla čas řešit. Až nyní jsem byla znovu na ultrazvuku prav. Hypogastria, kde se srůsty nepotvrdily. Chtěla bych se zeptat, přece není možné aby se srůsty ztratily (když pravá strana bolí pořád stejně)? Mohli by to být třeba polypy na střevech, jsou polypy bolestivé a zjistily by se ultrazvukem? Doporučili mi laparoskopii s appendectomií, ale zároveň upozornily, že se srůsty mohou vytvořit znovu v bolestivější míře. Děkuji velice za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jano! Srůsty se ultrazvukem zjišťují obtížně a nespolehlivě, ani jiné metody nejsou lepší. Střevní polypy nebývají bolestivé, ale ultrazvuk je nemusí objevit. Pokud nemáte tyto bolesti velmi často nebo nejsou kruté, operaci Vám spíše nedoporučím. Operace sama jistě nějaké srůsty způsobí.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: