Stabilní zloemina obratle

Dobrý den, mám 7 dní starý úraz TH9. Nález na CT zní: "CT Th9: vyšetřeno nativně. Lehká komprese obr. těla Th9 s mírnou konkavitou horní krycí desky, přední hrana není snížena. Fr. nezasahuje na zadní hranu, kanál páteřní je volný norm. šíře. Závěr: stabilní fr. Th9." Ošetřující lékař mi nasadil korzet. Nepociťuji žádné bolesti ani omezení. Je nutný klid na lůžku nebo mohu s korzetem chodit za předpokladu, že nebudu nic zvedat apod? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Zlomenina dle popisu vychází velmi příznivě. Je třeba se řídit pokyny lékaře. Korset je užitečný s postupnou aplikací rehabilitační terapie. Klid na lůžku jistě není nutný. Korzet brání ohnutí pateře dopředu, flexi. Váš lékař posuzuje celkový stav pacienta, nejen rtg snímek. Řiďte se tedy je doporučeními.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: