Stafilococus aureus

Delší dobu mě trápí vrzání kloubů (obličej, nohy, ruce...). Na obličeji mám drobné hnisavé akné, které se po aplikaci framikoin, bactroban zhojí, ale objeví znovu. Na gynekologii mi lékař zjistil Stafilococus aureus. Řekl, že to nijak léčit nebude, je to běžné. Chápu, že zmiňované problémy pravděpodobně souvisí s bakterií a nehodlám se smířit s tím, že to nevyléčim. Ráda bych otěhotněla a děsím se rizika pro miminko v případě předčasného porodu..... Prosím na koho se obrátit, co mohu udělat, nechci nic zanedbat...

Odpověď odborníka:

Milá Šárko, Staphylococus aureus je jeden z nejagresivnějších a nejnebezpečnějších mikrobů, je všude kolem nás. organizmus si s ním většinou poradí vlastním imunitním systémem. Ale pokud dojde k oslabení organizmu, přemnožení mikroba- je nutno intenzivně léčit- antibiotiky- což si myslím, že je Váš případ. Nejlépe se obrátit na praktického lékaře, který provede kultivaci mikroba nejčastěji z krku, kůže a dle citlivosti nasadí antibiotickou léčbu. Vy byste si měla podpořit imunitní systém běžnými prostředky. např. Wobenzym

MUDr. Jiří Bastl
MUDr. Jiří Bastl

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Privátní ambulantní zařízení Gynosan, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: