Stafylokok

Dobrý den, dceru pobolívá občas v krku, od doktorky odcházíme,že je vše v pořádku, krk světlý. Nechali jsme po nějaké době udělat výtěry krku obou dcer.Mladší dcera měla streptokoka, toho jí přeléčily,nyní po dalších výtěrech ted má prý hemofila,s tím prý se nic dělat nebude a starší dcera,že má stafylokoka a když prý nemá jiné potíže,tak taky nic. Je to standartní postup? Děkuji

Odpověď odborníka:

Skutečně tyto bakterie se mohou na sliznicích horních cest dýchacích objevit i u zdravého - nosiče, v tomto případě se s tím nic nedělá. Pouze pokud by došlo k projevům infekce, je na místě přeléčení ATB dle citlivosti nebo při neúspěchu ATB je také možné zhotovení autovakcíny z vlastního výtěru.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Prostata Prosím, může dojít k poruše (funkce) prostaty při stimulaci přes...
  • Krvave sperma Ahoj pred 3dny se mi ve spermatu objevila krev po prve byla...
  • Velikost plodu Ráda bych se zeptala jsem 29+1 tt a dnes jsem byla u dr na...
  • Vyšší hodnoty jaterních testů Prosím Vás, psal jsem zde včera, že jsem měl...
  • Ledviny Mám dotaz ohledně manžela- bolely ho 14 dní ledviny (jednu má scvrklou...
  • Mensi trhlina v menisku Chtěl bych se zeptat jaké jsou přesné příznaky tohoto...
 
Kam dál
Naposledy čtené: