Stafylokok

Dobrý den, máme čtyřtýdenní miminko. Před týdnem jsme mu objevili 2 veliké zarudlé bulky - nad klíční kostí a u podpaží. Jelikož není očkován, poslali nás do nemocnice, kde mu bulky vyřízli a vyčistili. Výsledky ze stěru prokázali nález Stafylokoka aureus. Malýmu v nemocnici nasadili antibiotika nejdříve 4 dny přes kapačku, poté v sirupu Amoksiklav. Celkem je má brát 10 dnů. Nyní už jsme doma, dobíráme antibiotika a bulky vypadají, že jsou zaléčené. Nikdo mi nebyl ale schopný říci, jak k tomu mohl přijít, což je můj první dotaz. A další dva dotazy: zda se to může vrátit a jestli způsob léčby byl správný u tak malého miminka. Děkuji moc. Jana M.

Odpověď odborníka:

Léčba byla určitě správná, kožní infekce zlatým stafylokokem je možná z nemocničního prostředí, ale i od dospělého - např. nosiče této bakterie, který o ní ani nemusí vědět (nos, krk).

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: