Stafylokok

Dobrý den, cca před 4-5 měsící jsem se podchladil a byl 14 dní na neschopence. Jen sem ležel s paralenem. Poté lékařka z výtěru z krku našla streptokoka a nasadila antibitoka (asi pencid). Asi měsíc po léčbě jsem k lékařce šel znovu s příznaky zduřelých krčních uzlin, krku a bolesti hlavy. Někdy byly uzliny zduřelé více a někdy méně, bolest hlavy se projevovala jen při větším zduření uzlin. Byl jsem odeslán to vyležet. Po měsící se to opakovalo s tím, že jsem byl poslán na ORL, kde mi lékařka z krku odstranila čepy a poslala na rozbor s masivním nálezem stafylokoka - léčba antibiotiky. Nastalo zlepšení a zduření uzlin ustoupilo. Bohužel cca po 14 dnech mám opět zduřelý krk, uzliny se mi zdají v pořádku + bolest hlavy. Občas mám takové malé škubání ve svalech na ruce, někdy na lítku atd. Opět nález čepů a odesláno do laboratoře. Výsledek ještě nevím. Teplotu naměřím tak 37st C.Můžete mi poradit co je možné udělat k úspěšné léčbě?

Odpověď odborníka:

Někdy na stafylokoka nepomohou ani cílená antibiotika, v takovém případě bych doporučovala autovakcínu z vlastního výtěru.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
4 mýty a pravdy o plísních
Články: 4 mýty a pravdy o plísních
Ten boj mnozí z nás svádí...
Když se rakovina rozšíří do kostí
Články: Když se rakovina rozšíří do kostí
Toto zhoubné onemocnění...
Příznaky spojené s Crohnovou chorobou ovlivňuje také menstruační cyklus
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x