Stěry

Dobrý den, pane doktore, když se dělá stěr z pochvy a dělá se na chlamydie a nedělá se cíleně na ureaplasmata, ale ty tam třeba jsou? Najde se to tam? Nebo to tak není? Nevím jak se zeptat srozumitelně. Mám ureplasmata, ale dělali mi testy pouze na chlamydie, ty byly ok, tak se chci zeptat jestli se tím můžu nějak řídit. :) Děkuji. Jsou obecně stěry na ureaplasmata spolehlivý? Nebo 2 negativní nálezy neznamenají jsitotu, že jsem ok?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ureaplasmata a chlamydie jsou dvě rozdílné bakterie, testovat se musí na každou zvlášť. Takže negativní výsledek chlamydií neznamená, že nemůže být pozitivní test na ureaplasmata. Pokud chcete vědět, zda máte ureaplasmu, musí se provést stěr či PCR vyšetření z moče cíleně na ureaplasmata. LM

MUDr. Ladislav Mašek
MUDr. Ladislav Mašek

Specializace: Urologie
Pracoviště: Urologie Ukrajinská, s.r.o.

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: