Štipnutí ovadem

Dobrý den, v neděli odpoledne mi štipl ovád do prostředníčku na noze zespod. Asi po 2 hodinách mi to docela dost oteklo (jak noha zespodu, tak i na nártu). Otok trvá do teď, je velmi teplý a kapku červený. Nemůžu moc chodit, jelikož mám otok i zespodu nohy, a je to tedy nepříjemný a kapku bolestivý. Mažu Fenistilem a leduji, ale otok neustupuje. Myslíte si že, by to mohla být infekce? Mám ještě počkat jestli otok nepřejde nebo mám jít k doktorovi? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pokud je okolí poštípání zarudlé a otok neustupuje ani při vámi uvedených procesech, doporučuji navštívit lékaře, aby byla vyloučena případné infekce a ev. byla nasazena antibiotika.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: