Štítná žláza

  • Dotaz od: Marie Králová
  • Publikováno: 4.6.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý den! Je mi 49 let a před dvěma měsíci jsem byla v Motole na operaci totální odstranění štítné žlázy. Operace proběhla bez komplikací. Můj endokrinolog mi nasadil Euthyrox 50. Před měsícem jsem při ranním cvičeni vytočila levou nohu a do večera mi oteklo koleno. Při chůzi necítím žádnou bolest, jen koleno je oteklé. Již třikrát mi dělaly punkci kolena s čirou tekutinou bez krve. Po měsíci je koleno stále oteklé. Může souviset tento problém s odstraněním štítné žlázy? V případě, že ano, jak dál postupovat v léčbě, abych mohla co nejdříve nastoupit do práce. Děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Domnívám se, že onemocnění kolene vůbec nesouvisí se štítnou žlázou či její terapií. Je nutné na revmatologii či ortopedii dovyšetřit, zda jde o následek poranění při cvičení nebo o projev některého zánětlivého kloubního onemocnění - revmatoidní artritida apod. Podle toho se pak zvolí optimální léčba.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: