Štítná žláza

Dobrý den , již od září 2014 se léčím se zvýšenou funkcí štítné žlázy(autoimunitní tyreotoxikoza) . Prvotní hodnotyTSH 0,005 mIU/l , T4 100 pmol/l , T3 39,5 pmol/l , byl mi nasazen Thyrozol 10mg 1-1-1 a Vasocardin na bušení srdce. Po cca třech měsících se hodnoty vraceli do normálu a nastoupila jsem zpět do práce. Postupně byl thyrozol snížen na pul denně . V lednu 2016 mi bxli provedeny krevní testy : TSH 1,48 mlU/l , T4 15,5 pmol/l , T3 4,8 pmol/l , TSH protilátky 2,6 U/l - pozitivní . Pro velkou unavu, bušení srdce, bolest očí, mi po dohodě s lékařem byl thyrozol vysazen za účelem léčby radiojodem . V únoru byli povedené kontrolní testy a hodnoty jsou :TSH 0,61mU/l ,T3 5,5 pmol/l ,T4 17,1 pmol/l , TRAK 2,6 U/l. na ultazvuku - zvětšené laloky , měří ventrodorsálně 22mm , isthmus 5mm . Můj dotaz zní : Co se děje ? Vyřešila by operace odstranění štítné žlázy moje problémy s únavou , bušením srdce , střevními problémy a jinými obtížemi , které mam a souvisejí s touto diagnozou?

Odpověď odborníka:

Vážená paní Moniko, pokud by supresivní léčba nestačila k normalizaci funkce štítné žlázy a k zamezení klinických projevů hypertyreozy, pak je ke zvážení zmíněná možnost thyroidektomie (odstranění štítné žlázy). Podle aktuálních klinických a laboratorních nálezů by Vám měl Váš endokrinolog navrhnout optimální postup. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: