Štítná žláza

Dobrý den, budou mi dělat punkci tenkou jehlou, toho se trošku bojím, ale prý bude bolet jenom umrtvující injekce. Ale vůbec nemám ponětí, co můžu čekat od výsledků? Je vyšetření prováděno nalačno? Ještě dodám poznatky ze sona: symetrická š.ž.s hypoechogenním mírně neprav. lehce hypogenním uzlem vo ventrolatelárním okraji 9x8mm, 1.dx. lalok vel. 24x13x14mm, istmus š.3mm, 1.sin.lalok homogenní vel. 24x11x14mm, vpravo před kyvačem ve střední části detekovany 2 drobné oválne lymfatické uzliny 6x4mm a 6x5mm, vlevo taktéž podél kyvače detektovány 2-3 lymfatické uzliny vel. 9x7mm, 8x6mm a 6x4mm, podčelist.žl.bilat. homogenní nezv., bez diletace vývodů. A výsledky krve: TSH 3,141 T3 1,69 T4 87,8 anti TPO 2,7 1U/1 antiTBG 1,19 kU/1 CRP 20,9mg/l Mohl by mi prosím někdo napsat trošku polopaticky, abych pochopila jestli to je v normě nebo je to špatné. Doktor se mnou moc nekomunikoval, napsal správu a toď vše. Já jsem ani nevěděla, na co se mám ptát. A teď čekám na punkci a nevím vlastně, co mi je a co se mnou bude.-(((

Odpověď odborníka:

Dobrý den, opravdu punkce nebolí, jen to mírně štípne a biopsie je důležitá právě proto, že se z výsledků odečte to, co vám vlastně je. Je to upřesnující vyšetření, bez kterého nelze udělat konečnou diagnosu. Jíst můžete, vyšetření není nalačno! Vydržte do výsledků a potom vám lékař jistě všechno vysvětlí nebo se sama ptejte. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x