Štítna žľaza

Pred necelými 2 mesiacmim kedy som bola u lekárky kvôli nádchche ma poslala pani doktorka na vyšetrenie so št. žľazou. Predpísala mi aj lieky - Propycil - 300 mg denne. Pred týždňom som bola hlbšom vyšetrení so št.žľazou a zistili mi nejaký nález, ktorý Vám nižšie opíšem. Prosím Vás mohli by Ste mi vysvetliť, čo to všetko znamená? A asi čo ma približne čaká?Lekárka mi chce dať aj dlhodobejšiu PN,ale nič podrobnejšie mi nepovedala, len na čo si mám dávať pozor. Neviem, či ma bojí naľakať, alebo len čaká na ďalšie výsledky z biopsie. Myslíte , že je to vážnejšie a že ma možno čaká aj operácia? Pravý lalok má objem 12 ml. Ľavý: 40 ml. Isthmus má šírku 5 mm Potom: Oba laloky sú zväčšené.V pravom laloku sú prítomné drobné hypoechogénne uzly dosahujúce priemer 2 mm, v oblasti isthmu je prítomný ostro ohraničený hypoechogénny zol priemeru 4mm. V ľavom laloku je prítomný ostro ohraničený nehomogénny, hypoechogénny uzol s viacpočetnými cystickými areami - veľkosti 47 x 32 x 59 mm Obojstrane na krku parajugulárne sú prítomné zmnožené LU - v pravo dosahujú 5 mm v krátkej osi, vľavo do 9 mm v krátkej osi. Záver: nodózna struma bilat.,vykonaná PAB z uzla v ľavom laloku štítnej žľazy. Predtým z vyšetrenia krvi som mala: S- voľný T4 -28,78 po mesiaci z kontrolných odberov: T4 -36,78. Nerozumiem tomu, čo to znamená. Ďakujem Vám vopred za odpoveď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, máte zvýšenou funkci štítné žlázy, proto užíváte lék na snížení její přehnané aktivity. Nemoc se jmenuje hyperthyreosa a dočtete se o ní na tomto odkaze: http://www.ulekare.cz/clanek/hyperfunkce-stitne-zlazy-930?search=hypertyre%C3%B3za&from=0 Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
EEG
Články: EEG
EEG, elektroencefalografie...
Pět varovných příznaků mozkové mrtvice. Poznáte je?
Články: Pět varovných příznaků mozkové mrtvice. Poznáte je?
Z bezvědomí vás vytrhne...
Kolonoskopie se nemusíte bát
Články: Kolonoskopie se nemusíte bát
Poslal Vás lékař na...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: