Štítná žláza

Dobrý den, kvůli potratům mi byla vyšetřena štítná žláza.První hodnoty TSH 7,34 FT4 13,89 a následná návštěva endokrinologie nasazení letroxu 50. 17.3.jsem začala letrox 50 užívat a zrovna vyšly odběry imunologické na 31.3.ze kterých je nález na štítnici již TSH 1.05.Chci se zeptat zda nemám zavolat pí.doktorce a zeptat se jí zda mám nadále užívat celou tabletu?Vím a taky bych si to nedovolila bez rozhodnutí lékaře něco měnit.Trochu mě vylekalo,že během 14dní uživání se to takto změnilo.Je možné abych pak přešla do hyperfunkce?Beru i femibion kde je 150mg jodu a kyselina listova.Mám nález antifosfolipidových protilátek a tam je femibion doporučen.Prosím jak mám postupovat?Mám to pí.doktorce zavolat a zeptat se jí?Nebo je to takto v pořádku.Další kontrolní odběr pokud neotěhotním (tak dřív)mám až v září...děkuji hezký den

Odpověď odborníka:

Milá Vladimíro, je pravda, že TSH se srovnalo hodně rychle a nedokážu s jistotou říct, jestli je to v pořádku. Asi nejschůdnější řešení by bylo (protože endokrinologové bývají zavalení a mají dlouhé objednací lhůty), domluvit se na odběr během května u praktického lékaře. Stačí fT4, TSH. V den odběru neberte ráno Letrox, aby hodnoty nebyly zkreslené. Pokud by výsledky nebyly v normě, pak zavoláte na endokrinologii a domluvíte se.

MUDr. Markéta Macková
MUDr. Markéta Macková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka v Třebíči

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: