Štítná žláza

Dobrý den, mám problém se štítnou žlázou, zpráva z UTZ, mám cysty na pravém laloku štítné žlázy a pravý lalok lehce větší - 20x14x41 levý lakok je v pořádku - 15,5x14x33mm v pravém laloku je anechogenní ložisko 5x3, 5x6mm s vnitřními septy v.s v horní polovině ještě 3 podobná ložiska s drobnou hyperechogenitou centrálně do 4 mm. V submand. žláze je ještě 1 cystické ložisko vel. 6x3mm. Levá strana celá v pořádku. Zprava z UTZ je ze dne 21.4.2011 odeslána na endokrinologii, vysledky : S-ssTSH 4,02 S-Free T4 16,18 S-AntiTPO 0,63 test krevní dělán 28.4.2011 Pan doktor mi UTZ už nedělal, jen řekl, že mám menší strumu, předepsal Jod 100 a za půl roku kontrola, a závěr: drobné cystické degenerace pravého laloku. Začínám se ale bát, dnes jsem byla na krčním, cítím neustálý tlak na pravé straně té štítné žlázy, vadí mi to i při polykání a mám to jakoby zvětšené ten lalok, mám i pocit hlenu v krku, tak na přeléčení jsem dostala antibiotika, a doktorka se mi koukla do krku - předepsán Duomox 750 na přeléčení. Ale trochu se obávám, aby to nebylo např. zhoubné a nerostlo to. Mám přijít za týden na kontrolu a až v listopadu mám jít na endokrinologii na krevní testy a UTZ. Mám se obávat nějak té boule na krku? Je to jen zvětšený ten lalok? Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bližší odpovědi na Vaše otázky podají až výsledky další kontroly. Pokud však cítíte tlak v krku, rozhodně bych doporučoval kontrolu u lékaře. Hezký den.

MUDr. Martin Kaláb
MUDr. Martin Kaláb

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Stomatologická klinika 1. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x