Štítná žláza

Dobrý den, prosím o radu. Po půl roce jsem byla opakovaně na odběrech štítné žláty. Hodnoty TSH 5,1 , T4 21 A T3 mírně mimo normu, dle lékaře to prý vypadá, jako by štítná žláza chtěla naběhnout. Autoimunitní onemocnění z odběrů vyloučeno. Doporučeny odběry za další 4 měsíce. Cítím se naprosto bez problémů. Napadá mě, zda jsem si mohla štítnici rozhodit při dlouhodobém užíváním bylinek s estrogenem (gyn. problémy)? A může se štítná žláza v těchto hodnotách opravit sama a co pro to můžu udělat? Moc děkuji. Simona

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bylinkami a fytoestrogeny jste si to nejspíše nezpůsobila. Spíše může jít o nedostatek jodu nebo Selenu. Pokud máte ráda bylinky, doporučuji vám mořskou řasu KELP užívat pravidleně alespoň půl roku. Když k tomu přidáte Selen, bude vaše štítná žláza šťastná :-). Držím palce a přeji hezký den

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: