Štítná žláza

Dobrý den, léčím se na hypotyreosu již od 18 let, nyní mi doktor indikuje letrox 150ug/den. Při vyšetření krve mám TSH 6,38 mU/l norma je 0,37-5, takže mám pocit že mé TSH je zbytečně vysoké. Chtěla bych mít první dítě, takže se chci zeptat jestli je výška TSH v normě, nebo by se mělo snížit dávkování abych neměla problém s otěhotněním. Váhu mám 60 kg při výšce 165 cm a tlak 119/79.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tyto nesrovnalosti byste měla konzultovat v prvé řadě se svým lékařem, protože podrobně zná stav vaší štítné žlázy a vývoj vašeho onemocnění. Výška TSH samotná není směrodatná pro posouzení úspěšnosti léčby, musí se stav posuzovat komplexně /jistě vám pan doktor vyšetřuje i jiné hormony - přímo hormony štítné žlázy, TSH je hormonem regulačním/. Vyptejte se pana doktora na všechny souvislosti, protože při snížení dávky Letroxu by došlo nejspíše ještě ke zvýšení hladiny TSH, protože vaše štítná žláza hormony nevyrábí a když je dodáváte, TSH je jen jakýmsi signálem, jestli je hormonů dost nebo málo, ale skutečné hladiny hormonů jsou důležitější a ty v dotaze neuvádíte. Váš lékař vás léčí dobře, zkuste s ním více komunikovat a také si nechte vysvětlit princip fungování a regulace hormonů štítné žlázy v těle. Dobré informace o této problematice naleznete tady: http://www.ulekare.cz/clanek/hypofunkce-stitne-zlazy-964?search=%C5%A1titna+%C5%BElaza+tsh&from=0 Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Pánské potíže? Homeopatie pomůže nejen se záněty
Články: Pánské potíže? Homeopatie pomůže nejen se záněty
Zdraví a správná funkce...
Poruchy srážlivosti krve
Články: Poruchy srážlivosti krve
Krvácivé stavy se projevují...
Mastopatie
Články: Mastopatie
Nejčastější nádoru podobnou...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: