Štítná žláza - úprava váhy

Prosím o odpověď zda se upraví tělesná váha, v lednu 2010 jsem podstoupila operaci ŠŽ, celá mi byla odebrána kvůli uzlům, nyní beru euthyrox 100 1 tbl. denně, hladiny hormonů jsou prý už stabilizované, po operaci jsem přibrala 6 kg, při mé malé výšce je to moc, stravuji se jako před operací, ale váha neklesá a le ani již nestoupá,měla jsem vždy spíše podváhu, jsem z toho nešťastná. Vypadávání vlasů už není, kůže je lepší, akorát ta váha. Beru ještě 2x denně 7 kapek tachystinu a 1 tbl. maxikalz. Moc děkuji za odpověď. Kummerová

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zaradte pohybovou aktivitu a hmotnost se určitě upraví. Může jít jen o svižné procházky nebo chůzi do schodů místo výtahu, nebo vystupte o stanici dříve, když jedete městskou dopravou a podobně. "Samo" to ale asi nepůjde...Pokud by se dlouhodobě váha držela, kontaktujte výživového poradce (poradna po netu např. zde: http://ona.idnes.cz/poradna-zdrave-vyzivy-nutricni-terapeutky-very-kralove-per-/poradna.asp?p=tuky ), ale není ničím nahraditelný osobní pohovor s ním. Poradce s vámi rozebere jídeníček a navrhne vám "optimální" jídelníček pro vás a také třeba nějakého cvičitele /bud v posilovně nebo např. pilates cvičení/, pilates je cvičení, které je vhodné pro všechny věkové kategorie. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: