Štítná žláza-změna dávek

Dobrý den, před rokem jsem brala 1/2 tablety Letrox 50 denně./Také beru Sortis 10./... Letrox 50 teď změna na sudé dny 1/2 a liché dny 1 tabletu denně. AIP 0,21 teď 0.38...TSH 2.06 teď 4.91...T4 17.38 teď 15.59. Za ten rok jsem dost přibrala. Změnu dávek mám 14dní, stále přetrvává únava, pocení v noci. Ale teď dost silný pocit sucha v ústech.Také chvilkového slabého hučení v uchu. Podle výsledků, byla potřeba změna? Mohla bych pro zlepšení výsledků brát třeba Kelp, nebo jiný přípravek? Děkuji za odpověď Míla

Odpověď odborníka:

Dobrý den, podle výsledků bylo navýšení potřebné, TSH by mělo být ideálně kolem 2, jak jste ho měla předtím. Hodnoty TSH jsou nepřímo úměrné zásobení organizmu hormony štítné žlázy. Kelp by Vám poškodit neměl, pokud nemáte nějaké velké uzly ve štítné žláze podle ultrazvuku. Jód obecně podporuje tvorbu hormonů ve štítnici. Určitě ho ale Vašemu lékaři nahlaste při další návštěvě, pokud ho začnete užívat. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Letrox při IVF | Od: Kristína | 25.4.2014 22:20
Dobrý den,
v brzké době podstoupím IVF, lékař mi nasadil
Letrox 50, TSH mám 3,4, což je v normě, pro
otěhotnění je ale prý ideální hodnota do 2. Dříve mi
jiný lékař nasadil Letrox ze stejného důvodu, ale po
měsíci jsme se dohodli, že ho přestanu brát, jelikož
jsem ho špatně snášela. Beru ho teď tři týdny a
začínám mít hodně nepříjemné pocity na krku -
brnění a tlak, hůř se mi polyká. Mohou to
způsobovat léky? Je to ze začátku léčby obvyklé,
nebo je něco špatně?
Děkuji za odpověď.
Kristína
reagovat
re:Letrox při IVF | Od: Poradna uLékaře.cz | 28.4.2014 13:50
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosíme Vás, abyste dotaz
zkopírovala a vložila jej přímo do poradny na těchto
stránkách: http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.

V poradně se Vám bude lékař věnovat. Děkujeme
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x