Strach z těhotenství

Dobry den, asi pred mesicem jsem mela se svym klukem nechraneny styk. Rikal mi, ze do me neejakuloval, ale jelikoz si nebyl jisty, koupili jsme druhy den Postinor. Prvni tabletku jsem si vzala asi 14 hodin po styku, asi po 5 hodinach jsem zvracela a dalsi jsem si vzala cca po 12 hodinach. Po druhe tabletce uz mi bylo lepe. Za 13 dni se dostavila menstruace. Jelikoz je nam oboum 17 a nechceme se dostat do prusvihu, mame stale obavy. V utery si chci jit koupit tehotensky test pro jistotu. Chtela bych se zeptat, jestli je skutecne riziko ze jsem tehotna, jelikoz jsem cetla ze Postinor obcas nezabira, a ze menstruace casto probiha i v tehotenstvi a ze tehotenske testy muzou byt nepresne. Chtela bych se zeptat, kolik stoji a jak probiha pripadne ultrazvuk na gynekologii, a jestli si na nej mam radsi zajit, nez bude pozde. Vim ze jsem udelala chybu. Predem dekuji za odpoved. M.

Odpověď odborníka:

Vyšetření ani ultrazvuk se neplatí, těhotenské testy jsou spolehlivé a positivní již 5-6 den po případné koncepci Postinor je spolehlivý preparát,myslím,že vaše obavy jsou zbytečné. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x