Strážný hrbolek

Dobrý den, již asi 3/4 roku nebo rok mám problémy s vyprazdňováním, bohužel zapomínám pít a mám častý stres, tak to přisuzuji tomu. Když jdu na velkou, tak cítím bolest u konečníku, občas mi kapala i krev. Před asi půl rokem jsem si všimnula, že se mi udělal maličký hrbolek. Dle netu jsem zjistila, že jde o tzv strážný hrbolek a není nebezpečný. Od té doby se snažím hodně pít a tak kde vyprazdňování mnohem lépe, bez bolesti. Avšak mám strach, že mám vevnitř nějaké fisury nebo něco takového a že jsem si zadělala na problémy do budoucna. Gynekoložka mi řekla, že je mě tělo mladé (je mi ani ne osmnáct let) a že si s tím poradí samo. Myslíte, že když dodržuji pitný režim a je stolice bez krve a bolesti, je nutné navštívit proktologii? Jaká je nejšetrnější metoda odstranění strážného hrbolku? Ještě dodám, že jde o měkkou tkáň, nebolí. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, souhlasím s vaší gynekoložkou, není třeba to řešit pokud nemáte nyní obtíže. Ohledně operačních metod se poraďte na chirurgii.

MUDr. Lenka Rychlovská
MUDr. Lenka Rychlovská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Interní oddělení Svitavy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: