Streotokok v pochve, kojeni

dobry den, byl mi zjisten streptokok v pochve, obcas mivam palive vytoky, ale jine priznaky nepozoruji. Mam doma sestimesicni miminko, stale jeste kojime a zajimalo by me, jestli je treba streptokoka lecit, jakymi prostredky je to mozne v dobe kojeni ci jestli je treba pockat. Je nejake nebezpeci prenosu streptokoka na miminko? Radi bychom zacali s kojenekym plavanim... Dekuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, streptokoka v pochvě léčit nemusíte, pokud nemáte příznaky, tedy bolesti, pálení, svědění. Při potížích je léčba namístě, není pak třeba čekat na ukončení kojení. Při dodržování běžných hygienických pravidel zde riziko přenosu na dítě není.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: