Streptokok

dobry den chtěla bych se zeptat syn měl streptokoka A na 3 kříže pri pobirání antibiotik ospen 750 se mu udělala vyrážka pod okem a nechce se mu ztratit uz je 10 dní.muzeto být s antibiotik? a jestě bych měla 1 dotaz starší syn má taky streptokoka A na 1 kříž bez obtíží byl ale ted zacal kašlat.je nutné nasadit antibiotika?popřípadě jaky ..a je syn nakažlivy? dekuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den, alergická reakce na antibiotika se může projevit vyrážkou, ale bývá to velmi svědivá vyrážka po celém těle. Proto si nemyslím, že vyrážka jen pod okem by souvisela s užíváním Ospenu. U Vašeho staršího syna - těžko takto rozhodout, jestli jeho současný kašel souvisí s nálezem streptokoka v výtěru, nejspíše nesouvisí, ale bylo by dobré, zajít k lékaři a nechat syna vyšetřit. Jeho kašel může být nákažlivý. Zdravím, Rajchlová.

MUDr. Věra Rajchlová
MUDr. Věra Rajchlová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: MUDr. Věra Rajchlová - praktický lékař pro děti a dorost

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: