Streptokok v krku v těhotenství

Dobrý den, jsem ve 26 tt a minulý týden mi muj prakticky lékař zjistil, že mám v krku streptokoka, nemohl mi nasadit penicilin protože jsem na něj alergická, příští týden což budu v 27 tt mam jít na další stery z krku jestli streptokoka porad mam. Taky bych mela jít na odběr krve (test těhotenske cukrovky), tak bych se chtěla zeptat jestli bude mít streptokok nějaký vliv na výsledky? Paní doktorka mi řekla ať se domluvim s gynekologem (takže mě asi pochopila tak, že streptokoka mam ve vagíne).

Odpověď odborníka:

Streptokok nemá vliv na GTT test , nález streptokoka v krku automaticky neznamená že je i v pochvě. Příjemný den.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: